MENU
microsoft_s_hololens

Mircosoft Hololens

Comments (0) Technologie

De HoloLens is een een augmented reality-headset met doorzichtige lenzen die kenmerken deelt met Google Glass. Op die lenzen projecteert het apparaat de hol0grafische beelden. Ook hebben hologrammen geluid. Dat geluid kan ook van achter komen.

De headset werkt zonder smartphone, draad of pc en heeft dus vermoedelijk een eigen accu. De HoloLens heeft volgens Microsoft naast een high-end cpu en gpu ook een nieuw soort ‘holografische processor’ om alle informatie over de omgeving snel te verwerken.

Gebruikers kunnen eigen hologrammen maken met de software HoloStudio, zo zegt Microsoft. Hologrammen moeten onder meer instructies mogelijk maken voor werklui en architecten helpen te ontwerpen in 3d. Bovendien denkt Microsoft aan toepassingen om een hele kamer tot scherm te maken voor gaming, zoals in Illumiroom.

De headset draait op Windows 10. Volgens Microsoft zitten holografische api’s al in builds van Windows 10, waardoor het makkelijk is om universele apps als holografische apps weer te geven. De Hololens komt op de markt rond de tijd dat Windows 10 uitkomt, vermoedelijk later dit jaar.